Vegan pasta yapımı sanıldığının aksine komplike ve çetrefilli değildir.Tam aksine çok daha kolaydır.Hele birde pratik eliniz varsa kısa zamanda çok güzel tariflerle harika pastalar çıkarabilirsiniz.Yumurta,süt ve hayvansal margarin olmadan da pasta yapılabilir.Hatta vegan pasta olduğu bile anlaşılmayabilir.
SÜT YUMURTA VE KATI YAĞ OLMADAN PASTA NASIL YAPILIR?


Yukarıda belirttiğimiz gibi sanılan aksine vegan pasta yapımı sanılan aksine çok daha kolay.İşin sırrı seçilen malzemelerde.Örneğin süt yerine badem,soya sütü ya da yulaf sütü kullanabilirsiniz.Margarin ve tereyağının yerine ise bitkisel margarin kullanmamız gerekir.İşin yumurta kısmı ise bu kadar kolay değil.Fakat çözümü mevcut o da elma püresi ya da ezilmiş muz.Biraz garip gelebilir ama bu iki ürün yumurtanın yerini alacaktır.Hatta aktardan alacağınız keten tohumunu mikserden geçirip toz haline getirdiğinizde yumurtanın yerini alacaktır.
AŞAĞIDAKİ ÜRÜNLERİ YUMURTA YERİNE KULLANABİLİRSİNİZ

1.Ezilmiş Muz-Yumurta yerine kolaylıkla kullanabileceğiniz bir ürün.Dikkat etmeniz gereken nokta Muz'un olgunlaşmış olması.Yarım bardak ezilmiş Muz işinizi görür.Brownie,kek ve muffin'lerde kullanabilirsiniz.
2.Keten tohumu-Mikserden geçirip toz haline getirdiğiniz keten tohumunu su ile karıştırdıktan sonra tariflerinizde yumurta yerine kullanabilirsiniz.Bir yemek kaşığı keten tohumu tozunu 3 yemek kaşığı su ile karıştırıp tarifinizin içine yumurta yerine koyabilirsiniz.Her türlü kek ve pastalarınız için yumurtanın alternatifi olacaktır.
3.Elma Püresi-Yine elma püresi yumurta yerine kullanacağınız bir ürün.Her bir yumurta yerine 60 ml elma püresi kullanabilirsiniz.O da çeyrek su bardağı yapar.
4.Chia tohumu-Memleketi G.Amerika ama Ülkemizde de aktarlarda bulunur.Bir tür adaçayıdır.Chia tohumu yine keten tohumunda yaptığımız gibi kullanırsak yumurta görevini görecektir.
5.Kabak püresi-Eğer tarçın ya da içinde muskat olan bir tarifiniz varsa kabak püresini yumurta yerine kullanabilirsiniz.Yine ölçümüz her bir yumurta için 60 ml olacaktır.
PEKİ YA KREMASI
Kremalı bir pasta tarifniz var ve işin krema kısmında işin içinden çıkamıyorsunuz.Bunun için kullanacağınız malzemeler yine yukarıda belirttiğimiz üzere Süt yerine soya veya yulaf sütü.Hatta hindistan cevizi sütü de kullanabilirsiniz.Nişasta,un,şeker ve vanilya bildiğiniz üzere diğer ürünler.


Paylaşırmısın:

Barış Tutunan

YORUMLARMISIN:

1 comments so far,Add yours

  1. Vegan değilim ama pastayı görünce yapım inceliklerini merak ettim. Yumurtanın muadilleri ilginç geldi... Tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil