Güney Amerika ülkelerinde Paraguay'a özgü bir çay olan Terere,Arjantin,Şili ve Uruguay'ın aksine soğuk içilen bir çaydır.Başka bitkilerle karıştırılarak içilebilen Terere Paraguay'ın Mate çayı ile birlikte en önemli içeceklerinden biridir.İkisi arasındaki fark ise birinin sıcak diğerinin ise soğuk tüketilmesi.
TERERE ÇAYI NEDİR?

Bu Paraguay'lılar tam bir terere tutkunu öyleki termoslarının içinde muhafaza ettikleri çayı koltuklarının altında taşıyorlar.İstediklerinde ise yine yanlarında taşıdıkları Guampa adını verdikleri bipetli özel bardaklarına boşaltıp istedikleri an her yerde tüketiyorlar.Terere aslında çeşitli otların yaprakları ve köklerinden ortaya çıkıyor.Paraguay sokaklarında her köşe başında terere satışı yapan satıcıları görebilirsiniz.
TERERE HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ

Paraguay'lılar bu çayın şifalı olduğuna inanıyorlar.Tabii bu çayı içmek için termos ve Guampa dedikleri bipetli özel bardağa ihtiyaç olduğu için,termos ve Guampa satışları patlamış.
Terere yerba denilen bir bitkinin yapraklarından ve köklerinden elde ediliyor.Daha sonra buz gibi suyun için bir tutam atılıp karıştırılıp bipetle tüketiliyor.
Paraguay'ın milli içkisi terere Güney Amerika'nın başka ülkelerinde de bulunmakta.

Etiketler:terere,paraguay,guampa,terere çayı,güney amerika

Paylaşırmısın:

Barış Tutunan

YORUMLARMISIN:

3 comments so far,Add yours

  1. Bu arada sizi takibe aldım. İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  2. Aynen bende izlemiştim ama o çay tam olarak terere değildi.Terere ve karışımı bir çaydı.

    YanıtlaSil