15 Nisan'da başlayan av yasağı nihayet 1 Eylül tarihiyle sona erdi.Balıkçı tekneleri vira Bismillah deyip denizlere yelken açtılar.İlk haftalar da olmasa bile ilerleyen haftalarda balık fiyatlarında bir düşüş olacaktır ve özlemle beklediğimiz çeşit çeşit balıklar sofralarımızın baş köşesinde yerini alacaktır.Hal böyleyken Balığın lezzetine lezzet katacak bir sos tarifinin de tam sırası.
Malzemeler
1. Balık (İsteğe göre levrek,çipura,dil balığı vs.)
2. 250 ml Krema
3. 50 ml Süt
4. Yarım bağ Dereotu
5. Yarım çay kaşığı Köri tozu
6. 2 yemek kaşığı sıkılmış limonsuyu
7. Yarım baş soğan
8. Yarım diş sarımsak
9. Bir Yemek kaşığı Nişasta
10. 4 Yemek kaşığı Mısır unu
11. 1 Çay kaşığı Karabiber
12. Bir tutam Tuz
13. Bir tutam Şeker
Dereotlu-Ballı Körili Balık Sosu Yapılışı
Soğan ve sarımsakları ince dilimler halinde doğruyoruz.Mısır unu ve köri tozuna bulanarak kızartılmış balıklar tavadan alınır yerine önce soğanları ve ardından sarımsakları pembeleşinceye kadar kavrulur.

Ardından krema ve sütü ekliyoruz.Elde edilen bu sos kaynamaya başladığında sırasıyla balı,dereotunu,köri tozu ve limon suyunu ekliyorsunuz.1 yemek kaşığı Nişasta ile bağlamasını yapıyorsunuz.Bağlamasını yaptıktan sonra şekerini,tuzunu ve karabiberini ilave ediyorsunuz.

Sosu kendini çekmesi için soğumaya bırakılır.Bu sırada kızartmış olduğunuz balığınızı sosun içine bırakabilirsiniz.Dereotlu-Ballı Körili Balık sosunuz hazır.

Afiyet olsun...

Etiketler:balık sosu,derotlu,ballı,körili,soslar,av sezonu


Paylaşırmısın:

Barış Tutunan

YORUMLARMISIN:

3 comments so far,Add yours

  1. Merhabalar. Sayfanızın teması çok güzel. Hangi temayı kullanıyorsunuz? Rica etsem Temanın linkini bana gönderebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  2. Dereotlu ballı körili balık eminim çok güzel olur. Kesinlikle deneyeceğim bir gün bu tarifi teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Dereotlu ballı körili tavuk çok lezeetli ve mutlaka denenmesi gereken bir tarif.Rica ederim.

    YanıtlaSil