Bu Rus salatası tarifi hem malzemeleri hem de hazırlanışı bakımından başka tariflere benzemeyen bir tarif olacak.Bol ve çeşitli malzemelerden oluşan Rus salatası özellikle et yemeklerinizin yanına çok yakışacaktır.
Rus Salatası Malzemeleri 
1. 200 gr havuç (2 orta)
2. 200 gr kereviz (1 büyük)
3. 200 gr sarı patates (2 orta)
4. 200 gr iç bezelye (yarım bardak su)
5. 200 gr pancar (2 orta)
6. 75 gr hıyar turşusu
7. 50 gr kornişon
8. 50 kalamata zeytini
9. 2 katı yumurta
10. 1 bardak maydonez
11. 50 gr kapari
12. 4 bardak su
13. Tuz
Rus Salatası Tarifi
4 bardak suda kazınmış ve zar gibi doğranmış havuç ile kereviz kaynatılır.Kaynayan suya yine aynı şekilde doğranmış patatesler,bezelye ve biraz tuz ilave edilir,sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlanır.Sonra süzgeçten geçirilerek tabağa alınır.

Başka bir tencerede,pancarlar üzerlerine kaplayacak kadar su ve bir çorba kaşığı sirkeyle birlikte yumuşayıncaya kadar haşlanır.Sonra kabukları ayıklanıp,zar şeklinde doğranarak diğer sebzelere katılır.

Sebzeler iyice soğuyunca her ikisi de doğranmış kornişon ve hıyar turşusu,kapari,küçük küçük kesilmiş yumurta ve çekirdekleri çıkarılarak,küçük kesilmiş kalamata zeytin mayonezin yarısı koyularak iyice karıştırılır.Tabakta şekil verilir ve kalan mayonezin yarısı salatanın üzerine sıvanır..Diğer yarısıyla da sıkma torbası kullanılarak salatanın etrafına şekiller yapılır ve servise sunulur.
Paylaşırmısın:

Barış Tutunan

YORUMLARMISIN:

0 comments so far,add yours