Romen salatası da denilen,tarifi çoğunlukla Rus salatasıyla karıştırılan bir salata.Az malzemeyle sofranızı şenlendirecek sebzeli ve farklı bir salata çeşidi.
Rumen Salatası Malzemeleri
1. 300 gr havuç
2. 300 gr sarı patates
3. 200 gr iç bezelye (yarım bardak)
4. Yarım bardak mayonez
5. 2 bardak su
6. Tuz
Rumen Salatası Tarifi
Bir tencereye üstü kazınmış ve zar gibi doğranmış havuçlar 4 bardak suyla kaynatılır.Kaynayan suya yine aynı şekilde doğranmış patatesler,bezelyeler ve biraz tuz katılır,sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlanır.Sonra süzgeçten geçirilerek süzülür,tabakta soğumaya bırakılır.
İyice soğumuş sebzelere mayonez katılır,iyice karıştırılır ve salataya sekil verilerek servis yapılır.
YORUMLARMISIN:
0 comments so far,add yours