Hindiba Salatası
Hindiba salatası ya da diğer adıyla Radika yapımı kolay,pratik bir salatadır.Türk mutfağındaki Zeytinyağlılar sınıfındandır.Hindiba salatası ve tarifi...
Hindiba Salatası Malzemeleri
1. 500 gr Hindiba
2. 10 bardak su
3. 1 kahve fincanı limon suyu
4. Yarım kahve fincanı zeytinyağı
5. Tuz
Hindiba Salatası Tarifi
Kök kısımlarındaki siyah ve çok sert bölümü kesilerek temizlenmiş ve bol suda dört beş kez yıkanmış hindibalar bir tencerede 10 bardak su ile kaynatılır.Kök kısımları yumuşayıncaya kadar 30 dakika haşlanır.
Haşlanan hindibalar süzgece alınarak suyu süzülür ve soğumaya bırakılır.Daha sonra süzülmüş olan hindibalar küçük küçük kesilerek bir tabağa alınır.
Üzerlerine tuz serpilip iyice karıştırılır ve tabağa alınarak düzgün bir şekil verilir.Zeytinyağı ve limon suyu gezdirilir servis yapılır.
YORUMLARMISIN:
0 comments so far,add yours