Ülkemizde her yöreye has çeşit çeşit köfte tarifi vardır.Her biri birbirinden lezzetli olan bu tariflerden birisi de salçalı tava köfte.Salçalı tava köfte malzemeleri nelerdir? Nasıl hazırlanır ve kaç kaloridir.
Tavada salçalı köfte toplam 2700 kaloridir.Kişi başı kalori ise 900 kaloridir.
Salçalı Tava Köfte Malzemeler
1. 600 gr kıyma
2. 120 gr ekmek içi (3 dilim)
3. 150 gr soğan (2 orta)
4. 3 diş sarımsak (isteğe bağlı)
5. 25 gr rende kaşar (1 kahve fincanı)
6. 1 yumurta
7. 2 demet dereotu
8. 100 gr sıvıyağ (5 çorba kaşığı)
9. 500 gr domates
10. 2 bardak su
11. Tuz,karabiber
Salçalı Tava Köfte Hazırlanışı
İki kez çekilmiş,yağlı olmayan kıymaya soğuk suda ıslatılmış,sıkılarak suyu çıkarılmış ekmek içi ilave edilir ve iyice yoğrulur.Sonra ekmekli kıyma bir kez daha et makinesinden veya robottan geçirilir.(10 dakika yoğrulursa bu işleme gerek yoktur.)
Rendelenmiş soğan,dövülmüş sarımsak,rende kaşar,1 tatlı kaşığı karabiber,1 adet yumurta,kıyılmış dereotları ve 2 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek,kıyma 5 dakika daha yoğrulur.Sonra kıymadan küçük yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır.Islatılmış avuç içinde yuvarlanır ve üzerlerine bastırılarak bir parmak kalınlığında yassılaştırılır.
Sonra köfteler kızdırılmış sıvıyağda,her iki tarafları pembeleşinceye kadar kızartılır.Tencereye kabuğu soyulup küçük doğranmış,susuz pişirilmiş püre halindeki domates ilave edilir.Köfteler 5 dakika domateslerle pişirilir.2 bardak sıcak su katılır.Kapak kapatılarak 20-25 dakika pişirmeye devam edilir.Daha sonra tabağa alınarak servis edilir.
Tavada salçalı köfte toplam 2700 kaloridir.Kişi başı kalori ise 900 kaloridir.
Salçalı Tava Köfte Malzemeler
1. 600 gr kıyma
2. 120 gr ekmek içi (3 dilim)
3. 150 gr soğan (2 orta)
4. 3 diş sarımsak (isteğe bağlı)
5. 25 gr rende kaşar (1 kahve fincanı)
6. 1 yumurta
7. 2 demet dereotu
8. 100 gr sıvıyağ (5 çorba kaşığı)
9. 500 gr domates
10. 2 bardak su
11. Tuz,karabiber
Salçalı Tava Köfte Hazırlanışı
İki kez çekilmiş,yağlı olmayan kıymaya soğuk suda ıslatılmış,sıkılarak suyu çıkarılmış ekmek içi ilave edilir ve iyice yoğrulur.Sonra ekmekli kıyma bir kez daha et makinesinden veya robottan geçirilir.(10 dakika yoğrulursa bu işleme gerek yoktur.)
Rendelenmiş soğan,dövülmüş sarımsak,rende kaşar,1 tatlı kaşığı karabiber,1 adet yumurta,kıyılmış dereotları ve 2 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek,kıyma 5 dakika daha yoğrulur.Sonra kıymadan küçük yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır.Islatılmış avuç içinde yuvarlanır ve üzerlerine bastırılarak bir parmak kalınlığında yassılaştırılır.
Sonra köfteler kızdırılmış sıvıyağda,her iki tarafları pembeleşinceye kadar kızartılır.Tencereye kabuğu soyulup küçük doğranmış,susuz pişirilmiş püre halindeki domates ilave edilir.Köfteler 5 dakika domateslerle pişirilir.2 bardak sıcak su katılır.Kapak kapatılarak 20-25 dakika pişirmeye devam edilir.Daha sonra tabağa alınarak servis edilir.
Salçalı tava köfte tarifini daha okurken canım çekti, köfteyi uzun zamandır kuru yapıyorum hep. Tarifi uygulamak isterim. Çok teşekkürler.
YanıtlaSilBir lezzetsever ve anne olarak bu tarifi not ettim. Tesekkurler...
YanıtlaSil