Değişik bir süt kuzu pirzola tarifi.Birden çok pişirme tekniğine sahip bu tarifi umarım beğenirsiniz.Vilma usülü süt kuzu pirzolası.Malzemeleri,hazırlanışı ve toplam kalorisi nedir?
Vilma Usulü Süt Kuzu Pirzola toplam kalorisi 4179'dur.Kişi başı kalori ise 1393.
Vilma Usulü Süt Kuzu Pirzola Malzemeler
1. 1 kg süt kuzu pirzola
2. 10 gr tereyağı (yarım çorba kaşığı)
3. 1 tatlı kaşığı yağ (kap için)
4. Tuz
Sosu
1. 20 gr tereyağı (1 çorba kaşığı)
2. 25 gr un (yarım kahve fincanı)
3. 250 gr et suyu
4. 25 gr rende gravyer veya kaşar (1 kahve fincanı)
5. Tuz,Karabiber
Üstünün Panürü
1. 200 gr bayat ekmek içi veya 2 bardak galeta unu
2. 2 yumurta
3. 200 gr sıvıyağ (1bardak)
Vilma Usulü Süt Kuzu Pirzola Hazırlanışı
Kalem kalem ayrılmış kuzu pirzolaları alafranga usulde yani pirzolanın alt kemik kısmındaki yağ ve az etlerin kesilerek hazırlanır.Pirzolalar et dövücüyle yarım parmak kalınlığında yassıltılır.

Yarım çorba kaşığı yağ bir tavada kısdırılır.Sonra dörder beşer pirzolalar tavada,önce bir,sonra diğer tarafları çevrilerek,kuvvetli ateşte 3-4 dakika pişirilir.İyice soğumaları için bir tarafta bekletilir.

Bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağı ile yarım kahve fincanı un bir dakika kavrulur.Sonra et suyu katılır ve sos koyu çorba kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir.Sosa bir kahve kaşığı karabiber,bir tatlı kaşığı tuz ile rende peynir ilave edilir.İyice karıştırıldıktan sonra kap ateşten alınır.

Ateşten alınan sosa,soğuyan pirzolalar tek tek batırılır ve üzerlerinde sostan kalın bir tabaka oluşturulur.İyice donması için pirzolalar az yağlanmış bir tepsiye döşenir.Etlerin üzerindeki sos donunca,pirzolalar tek tek önce çırğılmış yumurtaya,sonra da orta incelikte bir elekten geçirilerek ufalanmış ekmek içine veya galeta ununa batırılarak her iki taraflarının,iyice unlanması sağlanır.Sonra kızgın sıvıyağda önce bir,sonra diğer tarafları pembeleşinceye kadar 6-8 dakika kızartılır ve tabağa alınarak servis yapılır.

Bu pirzolalar soğukta yenilebilir.Alafranga usuldeki pirzolalar bir kasapta hazırlatılabilir.

Paylaşırmısın:

Barış Tutunan

YORUMLARMISIN:

0 comments so far,add yours