Ambasador Sos
Özellikle yumurtalı yemeklerde ve balık yemeklerinde kullanılan Ambasador sos özellikle yüksek kalorisi ile dikkat çekiyor.
Ambasador sos ortalama kalori 1980.
Ambasador Sos Malzemeleri
Mayonezi İçin
1. 2 yumurta sarısı
2. Orta büyüklükte limonun yarısının suyu
3. 220 gr zeytinyağı 1 bardak)
4. Yeteri kadar tuz
5. 1 tatlı kaşığı hardal
6. 1 büyük domates
7. 2 yeşil biber
Ambasador Sos Hazırlanışı
Derince bir porselen veya cam kaseye yumurta sarıları,tuz ile limon suyu koyulduktan sonra telle birkaç kez çırpılır.Birbirine iyice karışan malzeme kaseyle birlikte içinde kaynar su bulunan tepsi ya da kabın içine oturtularak yumurta sarılarında belli belirsiz bir koyuluk oluşuncaya kadar 2 dakika kadar telle hızlıca ve durmadan karıştırılarak pişirilir.Kase hemen sıcak sudan çıkarılır.
Elde edilen bu mayoneze hardal,incecik kıyılmış yeşil biber,kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılmış ve küçük parçalara doğranarak salça haline gelene dek pişirilmiş ve soğutulmuş domates ilave edilir.İyice karıştırılarak sos elde edilir.
YORUMLARMISIN:
0 comments so far,add yours