Tatar Sos
Tatar sos elde yapılan mayonez lere takviye edilen çeşitli ürünlerle elde edilir.Tatar sos  ıstakoz,böcek,karides ızgara,biftek ve soğuk etlerde kullanılan çok leziz bi sodur.Ortalama kalorisi 1950'dir.
Tatar Sos Malzemeleri
Mayonezi İçin
1. 2 yumurta sarısı
2. Orta büyüklükte limonun yarısının suyu
3. Tuz
Diğer Malzemeler
1. 1 tatlı kaşığı hardal
2. 2 çorba kaşığı sirke
3. 2-3 tane yeşil soğan
4. Yarım demet maydanoz
Derince bir porselen veya cam kaseye yumurta sarıları,tuz ile limon suyu koyulduktan sonra telle birkaç kez çırpılır.Birbirine iyice karışan malzeme kaseyle birlikte içinde kaynar su bulunan tepsi ya da kabın içine oturtularak yumurta sarılarında belli belirsiz bir koyuluk oluşuncaya kadar 2 dakika kadar telle hızlıca ve durmadan karıştırılarak pişirilir.Kase hemen sıcak sudan çıkarılır.

Elde edilen mayoneze 1 tatlı kaşığı hardal,sirke,kıyılmış yeşil soğan ve maydanoz ilave edilerek hazırlanır.Ayrıca bu sosa küçük küçük kıyılmış katı yumurta da ilave edilebilir. 
Paylaşırmısın:

Barış Tutunan

YORUMLARMISIN:

0 comments so far,add yours