Fıstıklı Tarator
Fıstıklı tarator ayrıca tercihe göre bademli ve cevizli de yapılabilir.Her türlü yemeğin yanına çok yakışan fıstıklı tarator,bir meze hatta salata olarak da görülebilir.
Fıstıklı Tarator Malzemeleri
1. 100 gr beyaz fıstık (2 kahve fincanı)
2. 100 gr ekmek içi (2 dilim bayat)
3. 2 kahve fincanı zeytinyağı
4. 1 kahve fincanı limon suyu
5. 2 diş sarımsak (isteğe göre)
Fıstıklı Tarator Hazırlanışı
Tahta bir havanda fıstık ezilene kadar dövülür.
Kabuğu çıkarılmış fıstıklara (ceviz veya badem) bir kaç kez daha dövülerek fıstık ve ekmekler karıştırılır.Bu malzemeye azar azar tüm zeytinyağı katılırken,bir taraftan da fıstık ve ekmeğin yağı içmesi için iyice dövülür.
(Yağı katmadan önce bir kaç damla limon suyu damlatılmalıdır.)
Tuz,diş dövülmüş sarımssak ve limon suyu katılır tekrar karıştırılır.Reçetelerde tarif edildiği şekilde kullanılır.
YORUMLARMISIN:
0 comments so far,add yours