Rumen Usulü Mititey Köfte
Köfte reçeteleri içinde ismiyle en çok dikkat çeken köfte yemeklerinden.Mititey köfte malzemeleri nelerdir? Tarifi nedir? Rumen usulü Mititey köfte yaparken nelere dikkat edilmesi gerekir?
Rumen Usulü Mititey Köfte Malzemeler
1. 750 gr kıyma
2. 120 gr ekmek içi (3 dilim)
3. 150 gr soğan (2 orta)
4. 2 yumurta
5. 2 demet dereotu
6. Tuz,karabiber
7. 220 gr sıvıyağ (1bardak)
Rumen Usulü Mititey Köfte Hazırlanışı
İki kez çekilmiş yağsız 750 gr kıymaya,soğuk suda ıslatılmış,sıkılmış bayat ekmek içi,rendelenmiş 2 orta soğan,2 kahve kaşığı karabiber,2 yumurta,ince doğranmış 2 demet dereotu,2 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek yoğrulur.

Sonra kıymadan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak,hafifçe ısıtılmış iki avuç içinde yuvarlayarak,parmak gibi ince,uzun şekil verilir.

Bütün kıyma bu şekilde köfte haline getirildikten sonra 1 bardak rafine sıvıyağ,tavaya dökülür ve orta ateşte biraz kızdırılır.

Hazırlanan köfteler,önce bir tarafları nar gibi olana kadar 3*4 dakika kızartılır.Sonra diğer tarafları çevrilerek,tekrar 3-4 dakika aynı şekilde kızartılır.Delikli kepçeyle bir tabağa alınır.Soğuk veya sıcak olarak servis edilir.

Paylaşırmısın:

Barış Tutunan

YORUMLARMISIN:

0 comments so far,add yours