Sahanda Pirzola
Alışılmışın dışında bir pirzola tarifi.Sahanda pirzola tarifi.Malzemeleri nelerdir? Pişirirken dikkat edilmesi gerekenler? Sahanda pirzola'nın kalorisi ne kadardır?
Sahanda pirzola ortalama toplam kalorisi 2559.Kişi başı 853.
Sahanda Pirzola Malzemeleri
1. 900 gr pirzola
2. 40 gr sıvıyağı (2 çorba kaşığı)
3. 30 gr tereyeğı (1.5 çorba kaşığı)
4. 200 gr arpacık soğan (20 adet)
5. 300 gr domates (2 büyük) veya 1/2 kahve fincanı tuzsuz domates salçası
6. 3 bardak su
7. 2 tatlı kaşığı kekik
8. tuz
Sahanda Pirzola Hazırlanışı
Kalem kalem ayrılmış,ince ince alaturka dövülmüş pirzolalar,üçer beşer olmak üzere sığabilecekleri kadar bir tavadaki kızgın sıvı yağa koyulur,her iki tarafları kızartılır ve bir tepsiye yerleştirilir.
Tavadaki yağa,soyulmuş arpacık soğanlar veya küçük doğranmış 2 büyükçe soğan katılır ve tavayı sallayarak soğanlar 3-4 dakika öldürülür.Soyulmuş ve küçük doğranmış domatesler veya 1 kahve fincanı suda eritilmiş salça ilave edilir,5-6 dakika daha pişirilir.Elde edilen sos,tepsideki pirzolaların üzerine dökülür.
Sonra pirzolalara bir buçuk silme kaşığı tereyağı,yarım çorba kaşığı tuz,kekik ve 2-3 defa da olmak üzere 3 bardak sıcak su katılarak,tepsiye bir kapak katılır.Pirzolalar iyice pişinceye kadar ortadan az ateşte 2 saat bırakılır ve daha sonra servis yapılır.
YORUMLARMISIN:
0 comments so far,add yours