Kanarya Kebabı
Ülkemizin en çeşidi bol en sevilen yemeği kebab ve çeşitlerinde farklı bir tarifle beraberiz.Kanarya Kebabı.Kanarya Kebabı malzemeleri? Nasıl Hazırlanır? Pişirirken nelere dikkat edilmesi gerekir? Kalorisi ne kadardır?
Kanarya Kebabı yüksek bir kaloriye sahiptir.Toplam kalori 3840.Kişi başı kalori 1280
Kanarya Kebabı Malzemeleri
1. 900 gr koyun eti
2. 30 gr tereyağı (1.5 çorba kaşığı)
3. 500 gr soğan (5 büyük)
4. 200 gr domates veya tuzsuz domates salçası (1/2 kahve fincanı)
5. 2 bardak su
6. 1 demet maydanoz
7. Tuz,karabiber
Üzerinin Omleti İçin
12 yumurta
80 gr sıvı yağ (4 çorba kaşığı)
Tuz
Kanarya Kebabı Hazırlanışı
Küçük doğranmış soğan,kemiksiz 2-3 santim boyunca ve eninde uzun doğranmış et,yağda suyunu salıp çekinceye kadar tencerenin kapağı kapalı,arada bir karıştırılarak orta ateşte 15-20 dakika pişirilir.

Suyunu çekince 10 dakika yine karıştırılarak kavrulur.Yarım çorba kaşığı tuz,küçük doğranmış domates veya salça,sıcak suya katılır.Kapak kapatılarak ortadan az ateşte 1.5 saat pişirilir.

Sonra yarım ay ince doğranmış soğanlar ete ilave edilir.İyice karıştırılır ve et suyunu çekip,yağına kalıncaya kadar yarım saat pişirilir.2 kahve kaşığı karabiber,kıyılmış maydanoz ve biraz kekik katılır.Ateşten alınarak,ılınması beklenir.

Başka bir kaba 6 yumurta kırılır ve 1tatlı kaşığı tuz katılır 5-6 kez çatalla çırpılır ve bir tarafa bekletilir.

Büyükçe bir tavaya sıvı yağın yarısı koyularak yağın rengi dönünceye kadar kızdırılır.Sol elle tavanın sapı tutulur,sağ elle çırpılmış yumurta tavanın ortasına dökülür ve bir çatalla tavanın dibini kazırcasına yumurtalar 3-5 kez karıştırılır.Yumurtanın sulu hali kaybolana kadar tavayı hafifçe sallayarak omlet pişirilir.Tava küçükse omlet 3'er yumurta ile iki kerede yapılmalıdır.

Pişen omletin ortasına hazırlanan etin yarısı uzunlamasına yayılır.Etin üzerine omletin önce bir,sonra diğer tarafı kapatılır ve hazırlanan etli omlet tabağa kaydırılır ve servis yapılır.
Kanarya Kebabı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bu kebabı ısıtıldığında lezzetli olmayacağından,iki öğünde yani öğle e akşam olmak üzere pişirilmelidir.Ayrıca 12 yumurta ile bir tavada omlet yapmak mümkün değildir.

Paylaşırmısın:

Barış Tutunan

YORUMLARMISIN:

0 comments so far,add yours