Makarnalı Stofato
Rus mutfağının en önemli lezzetlerinden biri olan Makarnalı Stofato malzemeleri nelerdir? Makarnalı Stofato nasıl yapılır? Yapım aşamasında nelere dikkat edilmelidir? Ortama kalorisi ne kadardır?
Makarnalı Stofato ortalama kalorisi 3084.Kişi başı kalori 1028
Makarnalı Stofato Malzemeler

1. 600 gr sığır eti
2. 40 grr tereyağı (3 çorba kaşığı)
3. 300 gr soğan ( 3 büyük)
4. 30 gr havuç ( 1 küçük)
5. 4 diş sarımsak
6. 250 gr domates ( 2 büyük) veya 1/2 kahve fincanı tuzsuz domates salçası
7. 3 bardak su
8. 2 defne yaprağı
9. tuz,karabiber
Makarnası
1. 350 gr makarna
2. 60 gr tereyağı ( 3 çorba kaşığı)
3. 25 gr rende gravyer ( 1 kahve fincanı)
Makarnalı Stofato Hazırlanışı
Bir tencerede; 2 çorba kaşığı yağ hafifçe kızdırılır.Nuar veya tranç tarafından kemiksiz sığır eti bütün olarak tencereye koyulur ve iki tarafı nar gibi olana kadar kuvvetli ateşte 15 dakika kızartılır.Sonra hepsi küçük kesilmiş soğan,havuç,sarımsaklar ile 2 tatlı kaşığı tuz ve 2 defne yaprağı katılır.Soğanlar iyice ölünceye kadar 20 dakika sık sık karıştırılarak kavrulur.( Tencerenin dibinin tutmamasına önem verilmelidir)

Bir kahve kaşığı karabiber,kabuğu ve çekirdekleri çıkartılmış,küçük parçalara doğranmış domatesler veya salça ilave edilir.İyice karıştırılıp,domatesler eriyinceye kadar 5 dakika pişirilir.Tencereye 3 bardak su katılır.Et pişip,salçası biraz koyulaşıncaya kadar,tencerenin kapağı kapalı,3 saat ortadan az ateşte pişirilir.Pişen et tencereden alınıp ince dilimlenir.Servis tabağının bir tarafına sıralanır.Etin salçası bir kenara ayrılır.

10 bardak kaynar suya bir buçuk silme kaşığı tuz atılır.Makarnalar ilave edilir ve yumuşayıncaya kadar 15 dakika haşlanır.Pişen makarnalar süzgeçte süzülüp tekrar tencereye alınır.Üzerine üç kaşık yağ ve ayrılan stofatonun salçasının yarısı katılır.İyice karıştırılıp servis tabağındaki etlerin yanına koyulur.Kalan sos,etlere gezdirilerek,servis yapılır.

Paylaşırmısın:

Barış Tutunan

YORUMLARMISIN:

2 comments so far,Add yours

  1. Farkli kültürlere ait lezzetleri yapmayı çok seviyorum. Bu tarif tam benlik oldu. Malzemeleri kaydetyim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Farklı tariflere ve farklı lezzetlere bayılıyorum. Makarnalı Stofato Tarifi bu lezzetlerden biri. Turklerin biraz çizgiyi aşıp farlı değişik lezzetlere yer vermesi lazım.

    YanıtlaSil