Dana Eskalop
Dana Eskalop malzemeleri nelerdir? Dana Eskalop nasıl yapılır? Yapım aşamasında nelere dikkat edilmesi gerekir? Ortalama kalorisi ne kadardır?
Dana Eskalop ortalama kalorisi 1320.Kişi başı kalori 440
Dana Eskalop Malzemeler
1. 600 gr dana eti (but tarafından)
2. 60 gr tereyağı ( 3 çorba kaşığı)
3. yarım kahve fincanı beyaz şarap
4. 3/4 kahve fincanı et suyu
5. Tuz ve karabiber
Dana Eskalop Hazırlanışı
But tarafından kemiksiz dana etinin dokusunun aksi yönünde,her biri yüzer gramlık parmak kalınlığında altı parça kesilir.Et dövücüsüyle yarım parmak inceliğinde yassılaştırılır.

Dumanı tütene kadar kızdırılmış yağda; hazırlanan etler kuvvetli ateşte 4'er dakika her iki tarafları olmak üzere kızartılır.Delikli kepçeyle bir kaba alınır ve soğuması için ılık bir yerde bekletilir.

Tavadaki yağa,beyaz şarap ilave edilir.Şarabın yarısı kaynatılarak,buharlaştırılır.Sonra şaraplı yağa;1 tatlı kaşığı,tuz ve karabiber ve etler ilave edilir.1 dakika kadar ateşte tutulur.Etler sosuyla birlikte tabağa alınır ver servis yapılır.

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus etin kesimidir.Dokusunun aksi yönünde kesilmeyen et,kalınlaşır ve içi çiğ kalır.
Paylaşırmısın:

Barış Tutunan

YORUMLARMISIN:

0 comments so far,add yours